Härliga Fredag!

I går fm tog vi det lugnt! Så skönt! Strövade omkring här i pyamas till halv 10 i alla fall. Sen gjorde vi iordning oss & åkte in mot stan. Först åkte vi till Roberts jobb en snabbis & hälsade på. Sen åkte vi förbi ungarnas farmor & farfar & lämnade kort som dom har beställt! Efter det åkte vi till Linda & Albin & lekte! Ungarna lekt hur bra som hellst! Dom va inte osams någon gång! Så skönt =)
Efter lunchen gick vi ut & gick lite! Linda tog med mellis ut. Varm nyponsoppa & bullar =) Jätte gott! Gick till en lekpark i varamon så barnen fick leka lite. Jätte skönt ute! Efter att barnen lekt lite så gick vi vidare till ankdammen & matade pippina!
Åkte hemåt vid 4 tiden. Lagde mat när vi kom hem inna ja gick upp till Carin på TuperWare party. Köpte en riskokare till micron! Ja bränner alltid fast riset på plattan! Sen på kvällen tod vi det lugnt & kollade på tv!

I dag tog vi det oxå lugnt på morgonen! Den här veckan har varit jätte skön utan att behöva stressa på morgonen upp till dagis! Ut frulle i lugn & ro! En lång & skön frukost hade vi ja & barnen! När det blev dax för Linus fm lur så klädde vi på oss & gick en promenad. Gick genom skogen så att Rasmus fick springa av sig lite! Men satan va kallt det va ute! Gick förbi affären på hemvägen & handlade fredags mys! Rasmus va jätte snäll i affären fast vi inte gick & kollade på traktorena som han ska göra varenda gång vi går in där =)
Väl hemma igen så kom carina & barnen på lite fika! Barnen lekte för fulla muggar så att det låg leksaker överallt! Men dom stora är så duktiga så att dom städar efter sig!
Sen har ja rensat inne i Linus blivande rum! Ska försöka få färdigt innan jul! Men känner ja oss rätt så hinner vi inte =) Men det är en god tanke i alla fall att det ska bli färdigt =)

I morgon kommer pappa & Biggan hit på em & ska äta lite mat! Vi tänkte bjuda på grillar & potatisgratäng! Ska bli gott =)
Sen framåt kvällen kommer johanna & Andreas  fam Nordqvist hit! Tanken är väl att det ska vara lite småfestligt nu när det är Halloween & allt =) Får väl se hur det blir!

På måndag blir det äntligen Ullared för oss!!! Längar som tusan dit! Men det kommer säkert vara en massa folk.

Nä nu ska ja gå & fortsätta inne i Linus rum!

Hej hej!
/FIA 

Måndag igen då!

Ungarna vaknade redan halv 7. Helt slut måste ja erkänna. Är så trött. Kunde inte somna i går kväll. Fastnade i en film som slutade 10 över 1.

Rasmus är ledig hela veckan från dagis så va ska man hitta på? Tor blir det troligtvis att vi hittar på nått med Linda & Albin i alla fall. Regnar gör det oxå. Får se om vi trotsar regnet & tar på oss regnkläderna & går ut en sväng. Ungarna behöver lite luft.

Nä nu ska ja ta fram frulle!
Skriver kanske mer sen!

/FIA

Lördag!

Nu va det ett tag sen ja skrev. Har inte haft lust helt enkelt.

I dag har ja & Rasmus varit & badat med Carina & barnen! Rasmus han va lite larvig. Eller han sa redan i morse att han inte ville åka & bada? Vet inte va det va med honom. Men vi kom i väg i alla fall. Vi badade ett tag & lite kul det hade han nog allt. Sen åkte vi till ÖB så att Rasmus fick köpa lösdags godis =)
När vi kom hem så lagade vi mat & grejade. Skulle hänga upp en maskin tvätt & då knäckte det till i ryggen. Så Robert som va i garaget fick komma in & ta över barnen så att ja fick ta panodil & lägga mig lite. Hjälpte väl lite.
Linus han sover sen någon timme tillbaka & Rasmus han är på gång han oxå.
Sitter nu & väntar på att en aktion på tradera ska ta slut. Han börjat köpa lite julklappr till ungarna. & ja tycker att det är onödigt att köpa allt nytt. Så duplo får Rasmus stå ut med att det är begangnat =).  Helt idiotiskt att man ska handla så mycket när ungarna redan har en massa grejer. Vi har satt en prislapp här hemma på högst 1000 kr per unge & det tycker ja är mycket. Dom behöver ju inget. Rasmus ska som sagt få lite duplo sen ska vi köpa en tramptraktor med vagn till honom. Linus ska få en "hoppzebra". oxå köpt begangnad! Hittade en på blocket för 300 kr. Annars så kostar dom närmare 1000. Finns i Norrköping visserligen men Johannas mamma bor där så hon ska hämta den till mig =)

I går va Fam Nordqvist här efter mycket om & men =) Vi kollade på idol & myste! Inte för att vi följer idol men vi fick se det ändå! Inget vi har fastnat för & kommer nog inte heller göra det. Vi är nog dom ända som inte kollar på det =)

I morrn blir det lugnt, ska städa & greja här hemma om ryggen tillåter. Annars så får det som se ut som det gör här hemma!
Robert ska ut i skogen igen & leka av sig lite. Sen när han kommer hem så ska vi bort till familjegympan igen!

Vann duplot till Rasmus!!!!

Nä nu ska ja se lite på tv!

/FIA


Helgen!

I fre gjorde vi inte mycket. Skulle ha kollat på en film på kvällen men ja va så trött så ja slocknade på soffan =)

I lör va vi hemma hos Johanna & Anderas. Vi kom på den smarta iden att vi kunde käka lunch till sammans. Så ja tog med köttfärslinpa & sås som blev kvar från fre midda. Dög som lunch på lör oxå! Meningen va att vi skulle åka hem sen skapligt på em. Men Rasmus han ville ner på gårn & kolla på traktorena en stund. Sen gick vi en promenad i byn. Stannade till i lekparken. Mamma kom dit en sväng. Så det tog lite tid. Sen när vi väl va hemma hos Johanna & Andreas så va det lagom med mat igen till barnen & då va kl runt 6. Så då sa vi att vi stannar & kolla på en film. 
Skulle ha träffat fam Nordqvist på em/kvällen. Men det får vi ta en annan dag ist. Dom finns ju kvar som tur är =)

I går åkte Robert tidigt hemme från. Han åkte & svetsade någon grej till en bil! Lite extra pengar!! Tackar man nej till! Sen åkte han & lekte lite i skogen. Vi här hemma gjorde inte så mycket. Städade & plockade mest. 
Vid 4 gck vi bort till gympan. Va många barn den här gången! Jätte kul!
Sen vid 6 följde ja med Carina på ett hudvårdsparty hos Jenny. Me ja är för snål för att handla en massa skit nu när vi ska åka till Ullared snart =)

I dag än så länge har vi inte gjort så mycket. Rasmus är på dagis & Linus leker på Rasmus rum. Eller leker & leker. Knallar runt Rasmus säng hela tiden! Kul nu när man kan gå lite =) 
Ska ta fram frukost här snart. Linus åt en flaska välling innan vi gick & lämnade Rasmus. Därför äter vi så sent i dag!

I veckan händer inte mycket i alla fall.
Ska försöka knalla lite sen när Robert kommer hem. Har fuskat en del i helgen så ja har lite små ångest över det. 
Gått ner 1 kg till annars! Kul nu börjar det kännas på byxorna. Får gå & dra i dom hela tiden hehe =)

Nä nu nalkas frukost här hemma!

Hej hej!

/FIA 

Torsdag!

Sitter just nu & kollar på när Rasmus & Albin skringer omkring & busar! Linda hon ligger på soffan & vilar lite! Skönt för henne!!! Har varit på öppna förskolan i dag. Va rätt många barn i dag. Kul!
Linda & Albin följe med oss hem sen. Så vi har ätit mat & slappat mest. Skönt! Linus han sover sen några timmar tillbaka. Han borde vakna snart av grabbarnas bus =)

I kväll blir det gympan som sagt =)
& ja Angelica ja gör några av övningrna varje kväll =)  Hehe helt besatt måste ja erkänna!

Ja va ska man skriva mer då. Har direkt inget att skriva.
Vecka 45 ska vi troligtvis åka till Ullared! Ska bli så kul. Ska bara handla till barnen den här gången. Får inte bli dyrt. max 4-5 tusen. Mycket mer har vi inte råd med.

Nä nu ska ja konsentrera mig på barnen!


/FIA

Onsdag!

Det är så typiskt att ja måste väcka grabbarna när vi ska upp på morgonen. Men däremot när vi är lediga då ska dom upp med tuppen. Lustiga ungar =)
Va & lämnade Rasmus i vanlig ordning vid halv 9. Blev dock ingen promenad efter då ja gick hem & laga mat till Linus ist. Lagade mat för 1 vecka ungefär. Skönt att ha det gjort nu!
Dammsög & grejade därefter i vanlig ordning. La Linus ute i vagnen ungefär vid 12. Sen satt ja väl mest framför datorn & tog det lugnt!
Hämtade Rasmus halv 2. Gick till affären & Rasmus stod på ståbrädan hela tiden! Jätte duktig i affären. Han ville ju självklart gå & kolla på leksakerna en stund. Efter det gick vi bort till Angelica för att leka lite. Blev väl inte så mycket lek i dag =) hehe eller hur Angelica! Anges lilla gumman va så trött så hon va inte på så bra humör i dag.

I morgon är det öppna förskolan igen & sen på kvällen är det äntligen gympa =) hehe helt tokig har ja blivit!  Eller snarare besatt av att gå ner i vilkt nu haha

Nä nu ska ja lägga mig på hallmattan igen innan ja ska duscha!

/FIA


Ons

Vart ska ja börja..
Va hos min kära vän Angelica i måndags en sväng! Har hänt en del grejer där som ja bara vill skaka på huvudet åt. Vuxna människa som behandlar sina vänner så. (inte Angelica nu). Förstår om hon är ledsen! Men ja finns här för dig!!!

Mamma va här en sväng i går & hjälpe mig att putsa mina fönster så ja inte vågar. SPINDLAR vid fönstrena =)
Carina & ja simmade & solade lite i går kväll oxå. Jätte skönt! Ja har även gått ner 1 kg nu =) Så stolt hehe

En av mina äldsta vänner ringde för någon timme sen oxå! Hon är med barn & är nu i vecka 19.  Hon va på rutin UL förra Tor fick då veta att bebisen hade en svulnad i nacken & fel på hjärtat. Så dom blev skickade till Lkpg för att ja en grundligare kontroll. Då gjorde dom även ett fostervattensprov för att utesluta utvecklingsstörning. & i dag fick hon provsvaret. Allt såg bra ut! Trodde inte att ja skulle reagera så som ja gjorde med ja började gråta. Blev så glad för deras skull. Så nu ska dom tillbaka den 29 tror ja att det va för att kolla hjärtat. Hoppas att det har vuxit ihop då så att dom slipper mer beskymmer.
Håller även tummar & tår för ett par andra kompisar! Skulle bli så glad för deras skull. Vet inga som har haft mer otur än dom.

Nu sover i alla fall lille man ut i sin vagn. Rasmus är på dagis. Ska snart hämta honom sen ska vi gå bort till Angelica & leka lite! Rasmus han längtar så mycket efter Agnes =)

Har lagat en massa mat till Linus i dag med.

I morgon är det gympa igen! Tycker att det är så kul att ja längar efter tor nu =) Några av övningarna gör ja även hemma om kvällarna! haha måste se jätte fonigt ut när ja ligger på hallmattan & grejar =)

Nä nu ska ja gå & packa skötväskan & byta om! kan ju se lite rekodelig ut när man ska bort till folk. Behöver ju inte gå omkring som ett mysmongo =)

/FIA

Grattis morfar i efterskott!!

Jaha & då va det söndag igen då... Finns det någon längre dag? Tror inte det. Än så länge har vi inte gjort så mycket. Ätit frukost typ =). Sitter inne på Rasmus rum med ungarna & leker. Robert han är dålig i dag. Skiter som en flodhäst =). Så han ligger till sängs.
Ska bort till grannflickan sen på kalas. Hon fyllde 6 i går! Även min morfar & johanna fyllde i går! 
Sen ska vi bort till kvällsgympan så att Rasmus får springa av sig lite! Sen hem & laga kvällis & slänga barnen i säng!

I går så åkte Robert i väg vid 11 tiden för att leka lite i skogen. Ja & Barnen gick bort till affären. Fortsatte runt byn. Linus somnade så gott i vagen. Rasmus satt med stora ögon då vi mötte en 3-4 traktorer! Sen stannade vi till en sväng i lekparken. Han åkte några varv med bobbycaren inna vi gick in för att äta lunch. Barnens farmor & farfar kom förbi en sväng! Robert kom hem vid 4 tiden. Då gick ja ut & gick i 1½ timme! Skit skönt! Ska försöka komma ut en sväng sen med! Nu när ja ska få tid till det. Blir ju mörkt så snabbt. Särskillt i skogen där ja går.

Linus plutt han reser sig mot allt & inget nu =) Händer nått nytt varje dag tycker ja! Bara väntar på att han helt plötsligt börjar knalla...

Ska du med ut sen & gå Angelica? Tror gubbarna klarar av att bada barnen själva =)

Nä nu ska ja gå & klä på mig så att det händer lite här!

/FIA


....

Lite mer komentarer skulle vara kul!

Grattis lillplutt på 9 månaders dagen!!

I dag fyller lilla Linus 9 månader redan! Stor kille som kryper & har 6 tänder redan! Märks med magen att han får många på en gång... Rinner ur honom =)

Har städat & grejat här hemma hela dagen! Va fint ett tag i alla fall =) Lustigt att det är bara att börja om hela tiden när man har små barn =)
Mamma, Sara & lesslie kom förbi på en snabb kopp. Sara fick med sig lite bebis grejer. Skönt att bli av med dom!
Linda, Patrik & Albin kom nu i kväll! Vi åt varma mackor & mös! Barnen lekte jätte bra i dag! Inget bråk alls i dag! Är så glad över det!

I går va vi på föräldra träff med Bvc. Träffade Selina & hennes lilla kille! Jätte söt!
Efter det gick vi hem till Linda & Albin. Blev bjudna på pannkakor! Sen gick vi ner till stan. Skulle handla paket till Carina & Emelie samt hämta korten. Kom hem med presenterna, mer han ja tyvär inte s Linda skulle i väg & jobba. Så det blev bara en snabbis på stan. Får se när ja kommer in nästa gång.
När vi gick hem så började det regna som tusan. Tur att ja hade med mig regnskyddet. Annars hade barnen blivit dyngsura. & precis när ja hade packat in allt i bilen så började det hagla. Tur att ja hann få in barnen!!

I morgon ska ja gå ut & gå rundan igen på fm. Sen ska Robert i väg ett par timmar & leka krig i skogen igen! Sen vet ja inte va vi hittar på.
Sön ska vi fira Emelie & Carina. Sen blir det gympan för barnen!
Det va den helgen då!!

Nä nu ska ja sova lite!

Natti natt!
/FIA

Recept!

Har inget direkt att göra nu medans maten till Linus kokar så ja tänkte lägga ut receptet!

FISK MED POTATIS!

* 400 g fisk.
* 3 Potatis
* 2 Morötter
* 1 dl Ärtor
* Svartpeppar
* Dill
* Smör

Koka fisken. Lägg i svartpepparn (i en tesil) i det kokande vattnet.
Koka potits & morötterna mjuka. Gärna lite överkokade.
Koka ärtorna.
Spara fiskvattnet som buljong till såsen.
Mixa allt tillsammans. Ej potatisen om man ska frysa.
Häll i fiskvattnet efterbehov. Krygga med dill.
Ha i lite extra fett!

Färdigt!!! =)

Linus älskar det =)


GOD MELLIS!

* 3 st äpplen
* Kanel
* Havregryn

Ska & koka äpplene
Lägg havgrynen i blöt. Minst i 10 min.
Mixa äpplena. Ha i havregrynen. Krydda med kanel!

Jätte gott!


Tisdag!

Äntligen har mina hemma fruar börjat! Ni som inte vet så älskar ja det programet! Va galen då ja låg inne när Rasmus låg i magen. Missade massor. För självklart hade dom inte 5 an...

I dag har vi varit inne hos bästa Malin! Va jätte trevligt som vanligt! Va hemma hos henne först sen gick vi ner till "stan" & tog en lunch! Ungarna va jätte duktiga hela tiden. Gick sen till lekparken en sväng innan vi gick runt vallgraven & kollade på båtarna! Tog svängen genom slottet & Rasmus tyckte det va jätte kul att skrika så att det ekade =) Tog svängen förbi Östenssons & handlade på mig blöjor! Sen gick vi hem till Malin igen & fikade lite!

På vägen hem åkte vi förbi Willis & handlade lite! Barnen va kanon hela tiden!!!

Åkte hem & gav barnen lite mat! Rasmus & Linus fick maten som blev över från i går!  Pannkakor!  Linus älskade det =)

Sen åkte ja i väg & simmade & solade, gud så skönt det va! Får bli varje tis nu!

I morgon är det dax för dagis foto! Ska bli kul! & på tal om fota Måste ta mig in till stan & hämta Linus kort!!! MÅste måste måste verkligen det!!! Det är ju för tusan snart dax för 1 års korten.
Får göra det på tor då det är dags för föräldra grupp igen! Måste ändå in till stan & handla en lite present till Carina & Emilie!

Annars i morgon så är det möte på dagis! Annars så inget direkt planerat.

Tor Föräldra grupp, kanske åker förbi Linda om dom är hemma! Sen på kvällen är det gympa igen! Eller hur Angelica =)

Fre & helgen vet ja inte än! Det märks va som händer & fötter!

Nä nu ska ja krypa ner i sängen!

Natti Natt!

/FIA

Ladies Night!

Gud så kul det va! Länge sen ja hade så kul & trevligt!

Det började med att vi kom in till Lkpg vid halv 6. Väntade på 3 till från lkpg som skulle med!
Gick in på Röda mattan =) Dä ni! Fick en välkomst drink. (Va en cider). Gick & minglade lite & satte oss i baren & tog varsin öl innan vi visades till vårat bord! Beställde även in dricka där! Fick maten medans vi väntade på att grabbarna skulle komma ut på scenen =). Maten betod av kyckling file & rostad potatismos. Va tydligen gott! Själv fick ja pasta med soltorkade tomater. Smakade väl sisodär måste ja erkänna. Sen blev det kaffe & chokladgrejsimojs =) till dessert! Den va riktigt god!
Vid 21 kom grabbarna in! & vilket liv det blev på alla kärrnger =) haha! Va rikigt kul att se =) Det va i alal fall rikigt bra! Kommer lägga ut bilder på bilddagboken sen när ja orkar & hinner!

I går blev det i många knop. Va så trötter va uppe först med Linus vid halv 6. Då hade han skitigt ner sig.. & så va han hungrig. Mamma sov ju här & skulle ha tagit barnen. Men på nått sätt så vaknar man endå & tar det själv! Sov sen till halv 10. Vaknade av att dom andra satt & åt frukost. Mamma tog med sig Rasmus hem till sig så att ja kunde sova lite till när Linus sov. Sov väl ungefär 30 min. Men ja va rätt pigg ändå. Trodde ja skulle vara död.

Robert han va borta hela dagen & hjälpe bror med att tapesera. Han är även där i dag med. Men just nu är han & leker krig ute i skogen =) haha

Ska på kvälls gympan sen med Barnen. Får se hur det ska gå att vara själv. Men det får bli som det blir.

Nä nu ska ja sätta lite fart. Har lite att göra sen i går.

/FIA

DÖD!!!

Är precis hemkommer från kvällsgympan som hålls här i Nykyrka! Är helt död verkligen! Men gud så kul det va!! Eller hur Angelica?

I dag annars har vi varit på öppnaförskolan! Det va dåligt med folk där i dag! Va bara 6 barn med dom små! Men dom lekte så bra ändå! Sen gick vi hem & tog det lugnt! Skit väder i dag rätt ut sagt! Det snöade på fm! Årets första små!

Va uppe hos Carina en stund oxå! Linus ska få StorRasmus växarsäng! Så va & tittade på den & den duger gott & väl!

I går när vi va i lekparken så åkte Rasmus som vanligt med bobycaren ner för backen & vurrpade. Lilla gubben så nu har han skrapsår på näsan & på läppen.

I morgon gäller det =) Laides Night! Ska bli så kul! Fick hem mina kläder i går som ja betällde! Blev jätte nöjd med dom! Så dom ska ja ha i morgon!

Nä nu får det bli en dusch! Ska hänga en tvätt innan bara! Lär bli tidigt för mig i kväll!

/FIA


RSS 2.0