2010-09-30

Tänkte bara hoppa in & säga att vi lever & mår bra!
Barnen är på dagis & ja ska snart i väg & jobba. Har tagit 2 extra pass denna vecka så att det ska bli lite mer i plånboken tills vi ska åka till ullared =). Hade tänkt att åka nu i okt med varken vi eller Linda & Pata har råd nu. Så det får bli i nov ist. Skit samma när bara vi kommer i väg känner ja!

I går kväll va ja på mitt första gympa pass denna termin, & va det va jobbigt. Mycket mer intensivt än förra. Men va det är kul!!! Känns i kroppen kan lova i dag =). & värre blir det väl framåt kvällen!

Nehä nu ska ja dra mig!

/FIA


2010-09-22

I dag ska ungarna till dagis vid halv 12. Har lämnat dom annars vid halv 1 men att komma dit & sen ska Linus sova det första han gör. Det har inte funkar så bra!
Morfar kom förbi här en sväng i morse. Ungarna blev jätte glada när han kom med lastbilen =)

 Sen åkte ja in till stan en snabbis & köpte en höstjacka till Rasmus. Trodde att vi skulle ha en höstjacka till Linus uppe på vinden. Men icke.. Så va hade Rasmus förra hösten? Kommer inte ihåg. Så ja får helt enkelt åka in i dag igen & köpa en till Linus med!

Nehä nu dör snart batteriet.

/fia


2010-09-16

I dag gick vi upp med tuppen närmare bestämt redan kl 8 =). Hehe tuppen & tuppen tänker ni men jo här hemma är det med tuppen. Mina små barn är riktiga sjusovare & kan sova till både 9 & halv 10!
Men i dag skulle vi upp till öppna förskolan som öppnade i dag! Va mycket folk i dag! Tycker ja är kul! Barnen fick pyssla & leka. Sen fikade vi! Rasmus va duktig & satt med som "stora" barnen! Jätte duktig!
Sen när vi kom hem så kom Linda, Albin & Ebba en sväng! Linda lånade datorn & betällde en ny mobil! Blev genast sugen ja med. Men det får vänta tills mitt abonemang går ut. Fikade & snackade en massa skit i vanlig ordning =).

Strax innan 4 så ringer våran Bvc "tant" & säger att doktorn tyckte att vi skulle ta proverna på VC ist. Då går det tydligen mycket mycket fortare. & det tackar man ju inte nej till. Nämde med att Linus mage rinner i dag igen. Så det va bara att ge upp laktosfritt med.  Så typiskt så nu har ja en massa laktorsfri mat som bara står. Blir väl att vi andra får äta upp det ist.

Jonas kom hit framåt kvällen med. Han blev bjuden på kvällsmat & sen klippte ja honom! Alltid lika trevligt när älskade bror kommer på besök!

I morgon & hela helgen är det jobb som gäller för min del igen.. Avskyr jobb helgerna. Men det är bara att gå dit & se glad ut...

/FIA


Bvc

I dag har vi varit på bvc med Linus. Hon trodde tyvärr att Linus är mjölk allergiker. Hon tyckte att vi kunde börja lite smått med laktosfritt i alla fall. Fick även en remiss till barn. Så ja är väldigt nöjd med besöket!

Har inte gjort så mycket i dag annars. Slappat & bara haft det gött =)

I morgon är det öppna förskolan! Skönt att det kommer i gång nu.

Skulle ha gått på gympan i dag. Men vi råkade ta en fika hos svärmor & svärfar. Får ta igen det nästa vecka ist!

/FIA


Linus!

Vad heter ditt barn?
Karl Arne Linus

När var du beräknad att föda?
15/1 

Föddes barnet på utsatt datum, om inte när?
Nej, fick 6 dagar för tidigt

Hur stor var barnet vid födseln?
2280 & 45 cm

Hur lång tid tog förlossningen?
6 tim

Tog du någon smärtlindring?
Lustgas

Tog ni reda på könet?
Nej

Hade ni bestämt vad barnet skulle heta?
Nej, han va 1 dag innan vi hade bestämt oss.

Kan du tänka dig att skaffa fler barn?
Klart!

Har du fått några bristningar?
Inte från denna grav.

Var du nervös inför förlossningen?
Nej

Hade du några cravings?
Oboy & gärna mitt i natten =)

Hur reagerade du/ni när du plussade?
Blev även förvånad denna gång & lite rädd, skulle vi orka ha 2 barn så tätt

Hur långt gången var du när du förstod att du var gravid?
Jag var i v4.

Hur mycket gick du upp i vikt?
10 kg

Hur länge ammade du?
I 6månader

Vem är barnet mest lik?

Robert

Vad är det bästa med att ha barn?
Att man får tillbaka det dubbelt av det man ger =)

Vad är det sämsta med att ha barn?
Sjukdom!

Är ditt barn döpt?
Ja!

Hur gammal är barnet nu?
19 månader


Rasmus

Hittade en kul grej på en blogg =)

Vad heter ditt barn?
Karl Robert Rasmus

När var du beräknad att föda?
20/6 

Föddes barnet på utsatt datum, om inte när?
Nej fick 3½ vecka för tidigt

Hur stor var barnet vid födseln?
2250 & 47 cm

Hur lång tid tog förlossningen?
4½ timme

Tog du någon smärtlindring?
Lustgas & ryggmärsbedövning

Tog ni reda på könet?
Ja

Hade ni bestämt vad barnet skulle heta?
Hade några förslag

Kan du tänka dig att skaffa fler barn?
Klart!

Har du fått några bristningar?
Ja ett par st.

Var du nervös inför förlossningen?
Nej!

Hade du några cravings?
Piggelin!

Hur reagerade du/ni när du plussade?
Blev förvånad =)

Hur långt gången var du när du förstod att du var gravid?
Jag var i v4.

Hur mycket gick du upp i vikt?
12 kg

Hur länge ammade du?
I 6månader

Vem är barnet mest lik?

Robert.

Vad är det bästa med att ha barn?
Att man får tillbaka det dubbla av det man ger!

Vad är det sämsta med att ha barn?
3 års trottsen är inget roligt =)

Är ditt barn döpt?
Ja!

Hur gammal är barnet nu?
Snart 3½ år


2010-09-13

Först av allt vill ja gratta min kära vän Linda på hennes dag =)

Den här dagen kunde ha börjat bättre. Ställde kl på 7 i går kväll. Men ja va visst tröttare än tröttast i morse, så kl hade ja visst stängt av =). Halv 9 vaknar ja & inser att vi har försovit oss. Fanken vi skulle vara hos läkaren med Rasmus halv 10. Gärna en kvart innan för att göra EKG. Upp med ungarna, slängde i dom varsin välling flaska. & på med kläderna. Men vi hann! Kl 9 va vi på dagis så det va verkligen rekord i dag =).
Gick hur bra som hellst hos läkaren. Rasmus va så duktig. Det va en läkarkandidat med så allt dom gjorde gjordes 2 gånger & Rasmus klagade inte. Dom gjorde även ett UL på hjärtat & det va heller inte några problem! Han tyckte det va mer spännande att se på bildskärmen! Allt såg bra ut & vi behöver inte återkomma! 
 Efteråt så åkte vi in till stan en snabbis. När man varit så duktig så måste man ju få nått. Så vi gick ner till Lekia & Rasmus valde en mortor cykel. Gick även & tog en snabbfika innan vi åkte & hämtade Linus på dagis!

Så nu ligger Linus ut & Sover & Rasmus han kollar på tv. Ska gå ut en sväng sen. Gäller att passa på när det är så fint väder.
Vid 5 hugget ska ja åka på föreläsning med jobbet.

/FIA


2010-09-09

I dag har ja varit ledig! Barnen & ja tog det lugnt hela fm. Tog en skön sovmorgon till strax efter 9. Sen har vi mest gått & plockat & glott på tv =). Så skönt så!
I em så träffades Linda med barn, Carina med barn & så vi i lekparken. Hade med oss fika ut dit & hade det gött! Va där ute i 2 timmar & barnen cyklade & åkte bobby car för fulla muggar =). Jätte trevligt! Så kul nu när Linda & dom har flyttat hit & vi kan ta en lekstund lite när som ist för att planera =).

Har föresten pratat med Bvc i dag igen. Linus har varit skit trälig i magen nu i dryg 4 veckor. Men först så åt han pencellin & då trodde ja att det berodde på det. Sen blev Rasmus med trälig i magen. Infuensa tänkte ja. Men nu i dag så har ja bytt upp mot 10 bajsblöjor & det värkligen rinner om honom. Så nu ska vi köra helt mjölkfritt tills ons då vi ska in till bvc & ta en vikt & prata om hur vi ska gå till väga. Hoppas på att få en remis till barn så dom undersöker grundligt va det beror på. Måste komma ihåg & ringa till dagis & förberedda dom. Linus ska vara på dagis hela dagen på måndag. Så det blir både lunch & mellis där. 

/Fia


Klaga!!!

Visst får man beklaga sig i sin egen blogg? Nu ska ja tycka riktigt synd om mig själv. Har varit genom förskyld sen i måndags. & nu i dag så började magen rinna på mig... Skit äre va det är med mig nu för tiden =).Har varit hemma & vabbat i går & i dag. Ska jobba i morgon är det tänkt. Men ska det hålla på så här så får ja nog banne mig vara hemma. Kul start! Börjar med att vabba sen blir ja med sjuk... Förbaskat säger ja bara!!!!

Rasmus bara jävlas rent ut sagt i dag. Han har väl tråkigt stackarn men va fan ja orkar inte i dag!!! Ja med måste väl få vara trött någon dag? I natt har ja vaknat hundra gånger av att ja nästan har hostat upp lungorna.... Skit är va det är =).

Linus sover just nu. Så ja har bara 1 unge att tampas med!

Nä nu får det vara slut klagar för min del!

/FIA


RSS 2.0